top of page

Ето и нашата автентична рецепта за фалафел:

Снимка на автора: Teodor  TaslakovTeodor Taslakov

Актуализирано: 1.04.2024 г.

Съставки:


1 чаша сушен нахут

1 малка глава лук, наситнени

3 скилидки чесън, наситнени

1/2 чаша пресен магданоз, нарязан

1/2 чаша пресен кориандър, нарязан

1 ч. л. смлян кимион

1 ч. л. смлян кориандър

Сол и черен пипер на вкус

1/2 ч. л. сода бикарбонат

1/4 чаша брашно безглутеново

Растително масло за пържене


Инструкции:


Накиснете изсушения нахут във вода поне за 12 часа или за една нощ. Отцедете нахута и го изплакнете със студена вода.

В кухненски робот добавете нахута, лука, чесъна, магданоза, кориандъра, кимиона, кориандъра, лютия червен пипер, солта и черния пипер. Разбийте сместа, докато образува груба паста.

Добавете содата и брашното към сместа и разбъркайте, докато се смесят добре.

Покрийте сместа с найлоново фолио и охладете за поне 30 минути.

Загрейте растителното масло във фритюрник или тенджера с дебело дъно на средно висока температура.

Оформете от нахутената смес малки топчета или банички и ги пуснете внимателно в сгорещеното олио.

Запържете фалафела до златисто кафяво и хрупкаво, около 3-4 минути на партида.

Използвайте решетъчна лъжица, за да извадите фалафелите от маслото и ги поставете върху покрита с хартиена кърпа чиния, за да се отцеди излишното масло.

Сервирайте фалафела горещ с пита хляб, хумус и сос от тахан.

Насладете се на вашия вкусен и автентичен фалафел!



1204 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page